Zásady ochrany osobních údajů

Pokud si objednáte na našem e-shopu (www.materialistic.cz), budeme potřebovat některé z Vašich osobních údajů, abychom Vám mohli objednávku doručit či okolo ní komunikovat v případě osobního odběru.

Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (GDPR) je fyzická osoba podnikající Jana Pelánová IČ: 01750461 se sídlem Řehořova 45, Praha 3, 130 00. Kontaktní údaje správce jsou: Jana Pelánová, Havanská 10, Praha 7, 170 00; e-mail: jana@materialistic.cz, telefon: 606 406 162

Jaké osobní údaje nám dáváte

Jenom ty nejnutnější, bez kterých bychom objednávku neuměli zprocesovat. Jméno a příjmení, adresu doručení, případně fakturační adresu. Pro komunikaci s Vámi potřebujeme i e-mail a telefon. Nic víc vědět nepotřebujeme

Co se s Vašimi osobními údaji u nás děje

Jsou nejvíce v bavlnce, jak jen v době informační společnosti mohou být. Údaje, které nám poskytnete, jsou zabezpečeny v databázi, jejímž správce je společnost Shoptet, s.r.o. – provozovatel platformy, na které běží náš e-shop. O tom, jak jsou data chráněna v Shoptetu, si můžete přečíst zde.

U nás se s Vašimi údaji setkají pouze lidé, kteří připravují Vaši objednávku a mají přístup do zabezpečené databáze. Ti jsou poučeni, jak s osobními údaji zacházet a vázáni k jejich ochraně.

Komu můžeme předat Vaše údaje

Vámi zvolenému dopravci musíme předat Vaše kontaktní údaje. Česká pošta upravuje své podmínky zde. Společnost Geis tady. Uloženka tu. Nikomu dalšímu data v neanonymizované podobě neposkytujeme.

V podobě anonymizovaných dat (které již nelze spárovat s konkrétní osobou a jejími osobními údaji, které nám poskytla) se s Vámi mohou setkat další poskytovatelé námi užívaných služeb. Patří sem společnost Google a její služby Google Addwords a Google Analytics. Dále společnost Mailchimp, Facebook a thePay.

Jestli vás to vyděsilo, nemusí. Tohle je dnes takový úplně minimální standard na každém e-shopu. A pokud vás to vyděsilo, nezbývá než přijít nakoupit k nám do kamenné prodejny, kde nám svoje jméno ani telefon říkat nemusíte. A určitě vás můžeme uklidnit, že jsme vázáni k tomu vaše data nikomu dalšímu nedat a jestli vám bude někde volat s nabídkou bezva úvěru, od nás váš kontakt určitě nemá.

Budete mi posílat newsletter, když u vás nakoupím?

Ano, posíláme e-mailový newsletter (přibližně jednou až dvakrát do měsíce) lidem, kteří nakoupili zboží prostřednictvím našeho e-shopu, poněvadž i legislativa se opírá o to, že můžeme oprávněně očekávat jejich zájem o náš sortiment. V každém našem newsletteru je link na jeho odhlášení, stejně jako nám stačí napsat „Už nechci newsletter“ a my Vás hned z databáze kontaktů vymažeme.

A co cookies, mohla bych je vidět?

Na každé stránce, kterou navštívíte, zanecháte malou sušenku neboli cookie. Ve skutečnosti je to krátký textový soubor. Díky anonymní sušence, kterou my najdeme v našich statistikách, budeme např. tušit, když se někde na stránkách vyskytne nějaký technický či jiný problém. Sušenky nám pomáhají optimalizovat a vylepšovat naše stránky tak, aby byly skutečně funkční a vy na nich co nejrychleji našli to, co hledáte. K tomu používáme Google Analytics. Sušenky také používá služba Google Addwords k optimalizaci marketingových kampaní. Zajímá-li vás více, jak tyhle věci okolo cookies fungují, Google to má sepsané

Co Vám GDPR zaručuje

Máte právo na přístup ke svým osobním údajům, na opravu osobních údajů, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR. Na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR. Právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR. Právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v perexu těchto podmínek. Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaše právo na ochranu osobních údajů. 

Náš závazek

Zavazujeme se, že jsme adoptovali veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů (antivirové programy, dvoufázové ověření hesel, aktualizování bezpečnostních záplat aj.). K osobním údajům mají přístup pouze pověřené osoby, které se řídí interním manuálem o práci s osobními daty. Čestně prohlašujeme, že data nikdy nespokytneme třetím stranám za účelem jejich obchodování či zneužití pro marketingové a jiné účely.

Váš závazek

Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte. S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních
údajů zveřejní na svých internetových stránkách.

Aktualizace těchto podmínek a nabytí účinnosti dne 4. 5. 2019