Seriál modeLOVE // ušitý šatník s Eliškou @jasiju_

všechny fotky od @baru_sou// Model na: Eli @jasiju_, Eliška ušila z @Mindthemaker @EcoVero_viskóza // Střih kalhoty #opal #fibremood18 (viz také náš kurz šijeme kalhoty) // foceno ve Stromovce na cestě nad tratí

IMG_6802

 

Elišce je něco jako sedmaadvacet, bydlí s klukem v Praze a posledních pět let každý druhý večer šije. Bohakrista Eli, jak to děláš, že najdeš tolik času na šití? Je za tím nějaká disciplína nebo tě to prostě jenom baví a to stačí... ?

Eliška: Asi mě to fakt hodně baví. Dělám teď práci, která není ani trochu kreativní a díky tomu se každý den těším, až přijdu domů a na dvě hodiny k šití večer sednu.

 

 IMG_6691

Rozhovor Jana (@Materialistic) a Eliška (@jasiju_). Za skvělé kafe a krásné prostředí díky #cafe.tvaroh

IMG_6725

Jana: Haha, to ráda slyším. Že nekreativní práce prospívá kreativnímu trávení volného času. Za mě je to taky o rovnováze, ale jak jsem pracovně kreativní až moc, tak zas špatně hledám prostor na kreativitu ve volném čase, kterého mám obecně docela málo. Většinou už večer nedám nic, jen film. Pyšná na to nejsem, tak už jsem zrušila všechna předplatné online kromě pohádek dětem. Třeba to v září s mým šicím já bude zas lepší...

Eliška: Tak já mám ve shlédnutých seriálech i filmech dost mezery :))  / emotikon Jana tiše závidí/ Mám ale taky “výhodu”, že děti nemám a partner má taky svoje koníčky a můžu si dovolit šít docela často.

E: Jen ta kreativita taky nejde ždímat pořád. Mám období, kdy si po večerech stihnu za týden ušít dvoje šaty, ale vystřídá ho týden, kdy si k tomu ani nesednu, protože nemám nápad. Tak jdu radši na procházku nebo přesazuju kytky.

E: K té disciplíně mě ale napadá ještě jedna věc - mám takový lifehack, díky kterému to potom působí, že stihnu vyprodukovat hodně věcí v krátkém čase. Snažím se vychytat dny, kdy mám dost prostoru na  vytahování a stříhání střihů a připravím si jich třeba pět do zásoby. Vůbec nejlepší je, když si stihnu vystříhat díly i z látky a našpendlit. Takhle mám tu nejzdlouhavější přípravnou práci hotovou, připravím si všechno na uklizený stůl na kupičky a po večerech, když přijdu z práce, už jen šiju.

J: Cool, tleskám ... To je strašně fajn lifehack! A boží, že ti takhle hezky funguje. Já mám u téhle metody trabl, že mi chybí disciplína a navíc ráda věci začínám a mám problém s dokončováním :) Takže hádej, kolik věcí mám doma v šatníku rozdělaných už několik měsíců ... :)

 Eliška se chápavě usmívá a má radost, že ona to tak nemá...

 POKRAČOVÁNÍ (2./2) ROZHOVORU TADY... (tipy na zajímavé šicí influ, dobré střihy, ... )

IMG_6869

Fotila: @baru_sou, na fotce Eli @jasiju_ v @Mindthemaker @EcoVero_viskóza střih #fibremood. 

 

Co si vzala zatím Jana od Elišky pro sebe aneb malé osobní shrnutíčko? Na takový ten lepší šicí time management ... Děti jsou časově náročné. Netýrej se nedostatkem času na šití. Jednou budou děti velký a času bude zas dost. Šij tak často, jak chceš a jak to jde. Třeba dvě, tři hodiny týdně. I to je ok - jen to jde hodně pomalu dopředu a je to běh na dlouho trať, který vyžaduje disciplínu a dobrou práci s prioritama.

pokračovaní s Eli soon ... Zatím můžete další články na blogu.

A pokud do toho chcete praštit jako Eliška a nemáte za sebou víc než pár našitých polštářů a tašek, dorazte na kurz První něco na sebe - Eliška tento kurz lektoruje a provede vás začátkem té fascinující cesty k utváření vlastního šatníku.